Yhtä juhlaa tuntuu elämä nykyään olevan! Juurihan sitä on syntymäpäivistä ja pääsiäisestä toivuttu, kun jo koittaa vappuhulinat. Eikä ylioppilasjuhliinkaan ole kuin muutama viikko! Hetki sitten lähtivät kutsut: muutama kymmentä mustavalkoista perhoskorttia matkusti ympäri Suomea. Näitä on tehty koko kevät, enkä tosiaan olisi jaksanut tehdä kymmeniä samanlaisia kortteja. Siksi jokainen on omanlaisensa.Tässä muutama kiireessä kännykällä kuvattu yksilö:
Vappua vietettiin ihanan kesäisessä säässä serkkuporukan kanssa. Söimme hyvää ruokaa ja nautimme upean aurinkoisesta päivästä takapihan terassilla. Äiti ja minä hoitelimme ruokapuolen.
Alkuruoaksi oli kolmea eri salaattia: perinteistä mozzarellasalaattia, erinomaista mereneläväsalaattia ja nuorempien makuun tehtyä melonisalaattia. Pääruoaksi äiti valmisti fileen perunoiden, kesäkupritsa-paprikapaistoksen ja kastikkeen kera.
Alkumaljan kanssa nautimme herkullisia lohi- ja pororieskarullia. Niistä tuli vähän erikokoisia, sillä en ole kovin kokenut rullailija, mutta hyvin ne maistuivat (viimeistä myöten).
Karkit, munkit ja suklaa kuuluvat asiaan vappuna(kin).
Jälkiruoaksi leivoin mustikkavalkosuklaajuustokakkua marenkipäällisellä. Tein kakun vähän testimielessä ylppärijuhlia varten. Tässä olisi hyvä ehdokas gluteenittomaksi vaihtoehdoksi. Maku oli hyvä, mutta ulkoasua pitää vielä hioa.
Ihanaa ja aurinkoista alkavaa kesää!
"Life should not only be lived, it should be celebrated."
Kommentit