Jälleen yksi Kiitos-mielenkiinnostasi-mutta-valinta-ei-tällä-kertaa-kohdistunut-sinuun -viesti. Enää ei jaksa edes pettyä kovin pahasti. Kesätyöpaikoista mahtaa olla kova kilpailu tällä hetkellä, sillä joihinkin paikkoihin on tullut jopa tuhat hakemusta. Yritä siinä sitten erottua joukosta. Itse olen laittanut hakemusta noin kolmeenkymmeneen paikkaan, mutta vielä ei ole tärpännyt. Täytyy vain jatkaa yrittämistä, sillä paikkoja on vielä auki ja haluan kovasti töitä kesäksi.

Tuntuu, että kesätyömarkkinat kohtelevat epäreilusti ahkerasti hakevia nuoria. Paikat saadaan suhteilla tai työharjoittelujen kautta. Kuulin eräältä koulumme opiskelijalta, miten hänen isänsä kaveri valitteli yli 800 kesätyöhakemuksen läpikäymistä -olin itsekin hakenut kyseistä paikkaa-. Opiskelijan isä oli tokaissut: "Mutta hei, mun tytär etsii kesätöitä, otapa hänet!" Tyttö pääsi haastatteluun, sai paikan, ja me 800 muuta turhanpäiväisine hakemuksinemme jäimme nuolemaan näppejämme.

Niin niin, suhteilla ehkä pääsisi. Harmi, että vanhemmat ovat sellaisissa työpaikoissa, jonne ei ole mahdollisuuksia päästä, eikä tuttavapiirissä ole ketään, jonka avulla voisi paikan saada. Ei auta kuin lähettää sinnikkäästi hakemuksia mahdollisimman moneen paikkaan ja toivoa parasta.

Aina saa unelmoida. Parasta olisi päästä Ruotsiin töihin. Seuraavaksi parasta oli saada hoitaa lapsia. Kolmanneksi parasta olisi saada tehdä mitä hyvänsä, josta saa työkokemusta. Uskon vielä löytäväni jotain.

Camera360_2015_4_18_091644.jpg 

Vaikka pilvet peittää taivaan

ja päivä mailleen painuu jo

silti tiedän että jossain

paistaa aina aurinko.