Nyt alkaa tämä YO-stressi pikkuhiljaa tulla jo korvista. Olisivatpa kokeet jo, niin olisivat pian ohi. Pitäisihän sitä tietysti olla valmistautumassa nytkin. Opiskella, opiskella, opiskella. Mutta jos nyt kuitekin kirjoitan vähän kuulumisia.

Eilen pääsin pitkästä aikaa taas juoksemaan. Polviongelma, joka osoittautuikin nilkkaongelmaksi, on rajoittanut lenkkejä viime aikoina. Nyt se on kuitenkin paranemaan päin, ja eilen sain (pienen jännitysmomentin kera tosin) osallistua Midnight Run -juoksutapahtumaan Helsingissä. Nautin jokaisesta kantavasta askeleesta, tunnelmasta, musiikista ja innostuneiden kanssajuoksijoiden ja yleisön kannustuksista. Vaikka reitti oli ajoittain ruuhkainen ja jotkut käytännön puitteet olisi voinut hoitaa paremminkin, pidin tapahtumasta sen tunnelman takia. Ja olen onnellinen, että jalka kesti niinkin hyvin. Tästä se taas lähtee.

Tänään ukkosti taas, se on ihanaa, kunhan ei tarvite olla ulkona. Eilen jäin rajun kuuron armoille ja kastuin läpikotaisin pienen sateenvarjoni alla. Se kuuluu syksyyn, tycker jag.

Lomogram_2015-08-30_05-12-09-PM.jpg

Iltaisin olen (taas) miettinyt elämäni suuntaa lukion jälkeen. Välillä tuntuu, että opiskelupaikka jossain muualla päin Suomea piristäisi, välillä en millään haluaisi lähteä pääkaupunkiseudulta. Psykologiaa ei ole kovin helppoa päästä opiskelemaan. Ei, se on pahuksen haluttu ala. Entä jos en pääsekään sisään?

Mielessä on pyörinyt toinenkin vaihtoehto. Ei, se ei ole mikään toinen ala, into psykaan on kova. Se on rakas naapurimaamme Ruotsi, jonka opiskelijataivaassa ei korkeakouluihin ole pääsykokeita, ei edes kielikokeita. Suomalaiselta lukiolaiselta riittää riittävä määrä ruotsin, englannin ja matikan hyväksyttyjä lukiokursseja sekä hyvät lukio- ja YO-todistusten keskiarvot. Oikeasti, mitä jos opiskelen vuoden päästä Ruotsissa? Olen ottanut selvää hakuprosessista ja yliopistoista, miettinyt, miten pärjäisin kielen kanssa ja pohtinut, olisiko minusta siihen. Ja päivä päivältä uskon siihen enemmän. Tämä on verrattain uusi ajatus, sillä kesän lopussa en olisi voinut kuvitellakaan ensinnäkään lähteväni Suomesta ja toisekseen varsinkaan opiskelemaan ruotsiksi. Ehkä tämäkin on vielä Gotlanninmatkan innostuksen peruja.

Jos tiedät jotain hakemisesta tai opiskelusta Ruotsissa, olisin enemmän kuin kiitollinen kaikenlaisista neuvoista ja ajatuksista!

Mukavia syyspäiviä, ystäväiseni!

Lomogram_2015-08-29_11-46-21-AM.jpg

If your dreams don't scare you, they aren't big enough.