On erikoista, että soitonopettaja kieltää soittamasta. Mutta joskus elämä on erikoista.

Eilen tulin koulusta ja istahdin pianon ääreen. Soitin paria kappaletta hiukan. Sitten laskin käsivarret koskettimille, ja pään, ihan hetkeksi. Vartin päästä heräsin, kun liikahdukseni päästi ilmoille vaimean riitasoinnun.

Camera360_2015_11_16_034438.jpg

Minulla on mahtava opettaja. Hän saa minut harjoittelemaan tuntikausia päivittäin, pitää ylimääräisiä ja pidennettyjä tunteja tutkinnon alla ja tulee konsertteihin kuuntelemaan. Hän osaa antaa konkreettisia neuvoja mutta muistaa myös kannustaa ja huomata edistystä. Hän opettaa minua itse tekemään soitosta musiikkia. Se on mahtavaa.

Tässä yhtenä päivänä olin tulossa pianotunnilta, kun mieleeni tuli muisto ala-asteajoilta. Muistan tytön, joka soitti samalla opettajalla kuin minä silloin. Minusta tuntui, että tyttö oli joka päivä opistolla. Hän tuli tunnilta, ja opettajani huikkasi perään: ”Nähdään huomenna!” Mietin, mikä kumma himosoittaja hän oli. Itselleni kun viikoittainen pianotunti oli aivan tarpeeksi.

Osat ovat vaihtuneet. Tapaus tuli mieleeni, kun noin viikko sitten tulin tunnilta, ja opettajani sanoi: ”Hyvin meni se eilinen. Tehdään asteikot ja prima vista ylihuomenna. Ja muista, että torstaina sitten toisessa salissa! Huomiseen, ja muista nukkua!” Vähän matkan päässä istui joku kitarakotelonsa kokoinen ja tuijotti minua otsatukkansa alta. ”Mikä kumma himosoittaja tuo on?” hän taisi ajatella.

Camera360_2015_11_16_033739.jpg

Neljä päivää tutkintoon. Tuntuu, että pitäisi harjoitella. Mutta opettajani kielsi, koska olen väsynyt ja kipeänä. Kuumeessa soittaminen on vaarallista nivelille. Sen sijaan voin mielikuvaharjoitella. Voin kuvitella nuotit edessäni, kuvitella koskettimet ja kädet, yhteen ja erikseen. Se on vaikeaa mutta hirveän hyödyllistä.

Melkein jo odotan, että se on ohi. Olen todella harjoitellut paljon, onneksi kevyt lukujärjestys koulussa on mahdollistanut sen. Soittamisessa on se huono puoli, etteivät kappaleet ole ikinä valmiita, vaan aina voi hioa. Ainakin olen tehnyt kaikkeni, lopulta suoritus on myös tuurista kiinni.

Camera360_2015_11_16_033559.jpg

Mamma Mia!

Musiikkia on viime päivinä riittänyt. Kävimme vanhempieni ja parin ystävän kanssa katsomassa Mamma Mia! -musikaalin Svenska Teaternissa. Se oli mahtavan hyväntuulinen ja värikäs. Nautin suunnattomasti mukaansatempaavasta Abban musiikista, taitavasta laulusta ja soitosta sekä ilmeikkäästä näyttämötyöstä. Oli myös hienoa huomata, että ymmärsin melkein kaiken ruotsiksi puhutun ja lauletun, vaikka vuosi sitten siitä ei olisi ollut toivoakaan. Esityksestä jäi mukava fiilis. Jos vielä ehdit vuoden vaihteessa loppuvaan musikaaliin, suosittelen sitä lämpimästi.

Best Music Quotes3

http://livingchords.com/best-music-quotes-to-inject-harmony-in-nerves/