Kopio%20IMG_7550.jpgKopio%20IMG_7672.jpg

Jossain oli vielä talvi pääsiäisenä, kun etelässä nautittiin jo keväisestä auringosta. Mekin nautimme auringosta, hieman pohjoisempana vain, Saariselän hohtavilla hangilla. Meitä oli iso porukka, paljon lapsia ja aikuisia, monta tuttavaperhettä. Loman aikana kului suuret määrät karkkeja, purkkikaupalla pillimehuja ja valtava keko banaaneja, muun muassa.

Kopio%20IMG_7613.jpg

Nuoriso vietti aikaansa rinteissä aikuisten kuluttaessa latua. Itse pidän enemmän hiihtämisestä, laskettelussa kun on niin paljon säätöä varusteiden kanssa ja odottelua hissien kanssa suhteessa laskemiseen. Lisäksi en muutaman hurjan kokemuksen jälkeen uskalla laskea kuin helpoimpia rinteitä, ja Saariselän kokoisessa keskuksessa ne on äkkiä laskettu. Ladulla sen sijaan viihdyn hyvin, ja kilometrejä kertyi lyhyen loman aikana mukavasti. Muutama meistä hiihti vaskoolihiihdon 40 kilometriä, mutta minulla se jäi toiseen kertaan.

Nuorimmat seurueesta olivat 5- ja 8-vuotiaat hoitolapseni. Heidän kanssaan kävimme pulkkamäessä heti ensimmäisenä päivänä. "Oi, se oli hurjaa", nuorimmainen sanoi laskun jälkeen. Sitten hän mietti hetken ja jatkoi: "Se oli kivempaa kuin mikään ennen!" Tunturilta laskee myös 1,2 kilometrin pituinen pulkkamäki. Sitä kokeilimme siskojeni ja serkkuni kanssa, ja se vasta olikin hurja. Välillä mäki oli liki pystyjyrkkä, ja välillä pomputti niin, että takapuoli huusi halleluujaa. Mutta hauskaa oli, ja se on tärkeintä.

Kopio%20IMG_7499.jpg

Ihanan kelopuumökkimme makuusopissa nukkui makeasti. Oli niin hiljaista, ilma oli raikas ja huoneen sai niin pimeäksi, että nukuin kymmenen tunnin öitä ja heräsin myöhempään kuin vuosiin. Pääsiäisaamuna säikähdin, kun kellot siirtyivät ja kännykän kello näytti yhdeksää. Apua, kaikki ovat varmaankin jo hereillä ja pääsiäismunat on yhä piilottamatta! Yllätyksekseni olin kuitenkin ensimmäinen jalkeilla, ja saimme serkkuni kanssa suklaat piilotettua ennen pikkuväen virkoamista. Se jahti oli aikamoinen, sillä keksimme niin hyvät piilot, ettemme löytäneet niitä enää itsekään. Siinä sitten etsittiin koko porukalla.

Kopio%20WP_20160327_13_31_13_Pro.jpg

Tunturin laelta avautui upea maisema. Tämä kuva ei tosin ole vielä huipulta; sinne hiihdettyämme olin niin poikki, etten jaksanut kaivaa kännykkää taskusta. Navakka vastatuuli ja aikoja sitten sileäksi pyyhkiytynyt latu vei voimat kilometrien nousulla. Paluumatka sitä vastoin oli yhtä lentoa myötätuulen ja alamäen ansioista.

Tämä oli kolmas kertani Lapissa, ja yhtä antoisa kuin edellisetkin. Minuun vetoavat ympäröivä luonto, pimeys ja hiljaisuus, jota ei pääkaupunkiseudulla koe. Onnistuimme bongaamaan revontuliakin, ensimmäistä kertaa. Oli kuitenkin kiva palata kotiin etelään, jossa kevät tulee kohisemalla ja suksien sijaan alla on fillari tai rakkaat Nimbukseni.

Aurinkoisia kevätpäiviä ystäväiseni!

"Today was good. Today was fun. Tomorrow is another one."

Dr. Seuss