WP_20160823_12_21_41_Pro_e.jpg

Täällä sitä nyt ollaan! Vähän pihalla ja pyörällä päästä mutta kuitenkin yhtenä kappaleena ja innostuneena kaikesta uudesta. Kaksi päivää ollaan tutustuttu yliopistoon ja muihin psykologiohjelman aloittaviin opiskelijoihin, ja tänään on vuorossa yliopiston tervetuliaisjuhla.

Yhtä pyöritystä on ollut, ja ainoat vapaahetket eli aikaiset aamut olen käyttänyt tiedonhakuun ja käytännön hoidettaviin asioihin kampuskortista asuntojonoihin. Nukkumaan mennessä olen ollut niin väsynyt, etten ole välttämättä jaksanut edes kömpiä peiton alle. Mutta kaikki on mennyt todella hyvin.

Fadder- eli tutoropiskelijat ottivat ohjat jo ensimmäisenä päivänä. Päivä oli täynnä tutustumisleikkejä, piknikkiä, illallista ja pelailua. Kaikki ovat todella mukavia ja halukkaita tutustumaan, ja meillä oli hauskaa.

WP_20160824_09_41_49_Pro_e.jpg

Eilen saimme paljon tietoa opinnoista ja yliopistosta. Pääsimme kysymään vanhempien opiskelijoiden kokemuksia ja vinkkejä sekä kuulemaan mm. tohtoriopiskelusta. Psykanopiskelijoiden innostus tarttui, ja heidän kertomukset vahvistivat tunnetta siitä, että tämä on varmaankin oikea ala.

Ihan täysillä en pysty olemaan mukana ruotsini takia. Ruokapöytäkeskustelut ovat välillä hankalia, sillä siinä vaiheessa, kun ehdin ymmärtää muiden sanomiset ja miettiä, mitä itse sanoisin, on aihe jo vaihtunut joksikin ihan muuksi. Yllätyin kuitenkin siitä, miten hyvin olen kuitenkin pärjännyt kielen kanssa ensimmäisinä päivinä. Kahdestaan pystyn juttelemaan helpommin, ja olenkin onnistunut tutustumaan joihinkin ryhmäläisiin. Kuvittelin, että alkushokki ruotsin kanssa olisi pahempi. Ehkä sitä on jotain opittu radiota kuuntelemalla ja Höblää lukemalla. Saada nähdä miten käy, kun pitäisi alkaa opiskelemaan ruotsiksi...

WP_20160824_08_29_03_Pro_e.jpg

Tästä se lähtee. Positiivisin ja avoimin mielin katson, mitä tuleman pitää. Vaikeita hetkiä tulee varmasti, mutta nämä ensimmäiset päivät ovat olleet rohkaisevia. Nyt täytyy taas kiiruhtaa, kohti uutta päivää Uppsalassa!

"Let today be the start of something new."