YIMG_3185%20%E2%80%93%20kopio.jpghdellä tyypillä on tänään edessään mahtava päivä. Hän lähtee piknikille ystävänsä kanssa, ja luvassa on ilmeisesti jokin yllätyskin.  Jääkaapissa ainakin on mansikoita ja  täytekakku. Tästä eteenpäin tämä tyyppi voi selvittää omat koulupoissaolonsa, saada ajokortin ja käydä äänestämässä. Arvasitte jo tietenkin: synttärit! Allekirjoittanut on nyt Suomen lain mukaan täysi-ikäinen.

Miten näin pääsi käymään? Olen aina ajatellut, että sitten kun ihminen on aikuinen, hän on jo kypsä ja jotenkin valmis kaikkeen tulevaan.   Joko olen väärässä tai sitten huomattava poikkeus. Tämä poikkeus nimittäin innostuu monesta asiasta kuin lapsi, pitää keinumisesta  ja kiipeilee mielellään puissa. Hänen tulevaisuudensuunnitelmansa ovat enemmän tai vähemmän hämärän peitossa, eikä hän ole yhtään varma, missä on viiden, kolmen tai edes puolen vuoden päästä.

Kaikesta huolimatta on mahtavaa (ja jännittävää) täyttää 18 ja olla aikuinen. Elämässä on niin paljon edessä, kaikki ovet ovat auki, loputtomasti suuntia minne mennä. Mutta toisaalta, mitä jos epäonnistuu, eksyy, valitsee väärin? Jännittävää, ehkä vähän pelottavaakin. No, turha murehtia etukäteen! Sain ystävältäni kortin, jossa on viisas teksti:

Parasta tulevaisuudessa on, että se tulee päivä kerrallaan.

Aurinkoisia päiviä!

IMG_3149%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Leivoimme siskojeni kanssa neljä kakkua sukulaissynttäreillemme: vasemmalla on mustikka-valkosuklaajuustokakku, takana tyrnijuustokakku ja etualalla ja kuvan ulkopuolella perinteiset täytekakut.