Musiikki loppuu, kukat tippuvat kirsikkapuista ja minä alan ymmärtää, mitä hyvästien kevät tarkoittaa.

Camera360_2016_5_28_092237.jpg 

Puhallan voikukkia niin kuin joskus pienenä.

Hyvästien kevät, se hetki, kun monta ovea sulkeutuu ja monta on raollaan. Hetki, kun halataan ja toivotetaan hyvää kesää ja jatkoa. Se hetki kun tajuaa, miten hemmetin paljon sitä on saanut.

5_23_2016%208_24_45%20AM.jpg 

Tein soitonopettajalle suklaatryffeleitä. Mariannepäällysteiset olivat minttusuklaasta ja tummat vaniljaisia. En löytänyt sopivaa rasiaa niin tein sellaisen.

IMG_8355.jpg

Musiikkiopiston päättökonsertissa suljin silmät ja annoin musiikin soljua, niin kuin joskus teen. Mieleen tuli hetkiä pianon ääressä, lukuisia hetkiä musaopistovuosilta, eri ihmisten kanssa, eri tunnelmissa. Se oli kuin elokuvan traileri, joka kelautui päässäni orkesterin soittaessa taustalla. Aplodien havahduttaessa vaeltavan mieleni tuntui, kuin olisin herännyt kahdentoista vuoden unesta.

IMG_8429.jpg

Todistus, stipendi ja ruusu, kiitos ja näkemiin. Näinkö kaikki vain on ohi? Juoksin, juoksin kunnes olin puhki poikki enkä jaksanut itkeä. Jalat verillä hiertävissä juhlakengissä, iho kananlihalla ohuessa mekossa, olo oli tyhjä ja yksinäinen.

WP_20160417_17_06_32_Pro.jpg 

Tein tanssiopelle kortin, mutta meillä olikin sijainen viimeisellä tunnilla. Sain kunniakirjan, jossa sanottiin, että iloinen ja hyväntuulinen treenaaminen on vienyt myös tekniikassa eteenpäin. Olin viimeistä kertaa se, joka nauroi itselleen koko ajan, koska oli aina kaikista eniten pihalla. Kiitos ja hyvää kesää teillekin.

Nyt on uusi viikko, en ole kovin surullinen enää. Ylppäreiden jälkeen ehkä tulee taas pieni tyhjä olo, mutta sitten se lähtee. Laitoin tänään ensimmäiset tiedustelut asunnoista Uppsalassa. Kohta olen siellä, en minä sitten enää ikävöi.

"Joka kohtaaminen on eron ensi hetki." Tommy Taberman